Opdracht multimedia in motion

1. Download dit PDF-bestand: https://www.schoolvoorbeeld.be/nodig/scenarios.pdf

2. Vorm een groep van 3 tot 4 personen. 

3. De lector geeft aan elke groep een scenario uit het PDF-bestand. 

4. Gedurende 3 lesweken werk je in groep het concept van het toegewezen scenario uit. 

5. Maak een document en presentatie waarmee je de klant probeert te overtuigen om met jou in zee te gaan. Werk ook een offerte uit waarin je al een relatief nauwkeurige prijsberekening maakt. 

6. Tot slot kom je je projectvoorstel of concept verdedigen voor de rest van de groep. Het publiek (je medestudenten en lectoren) zijn op dat moment jouw "potentiële" klanten. Probeer hen te overtuigen. 

Deze opdracht staat op 40 punten.

Wat wordt er van jou verwacht?

Wat moet je ontwikkelen:

  1. Een algemeen concept voor jouw applicatie. Je schrijft dit grondig en begrijpelijk uit in een bestand dat je inlevert als PDF.
  2. Een voorstel van huisstijl.
  3. Schermen van de UI van jouw app. M.a.w. een soort van prototype, visuals, draadmodel van je app. Uiteraard moet je de app niet effectief programmeren. Voor dit onderdeel kan je gebruik maken van de informatie die in je in het eerste jaar hebt geleerd bij het vak "intro multimedia". Gebruik prototypingtools zoals Pencil of Adobe XD.
  4. Werk grondig een financieel plan uit. Wat is je verdienmodel? Maak een schatting van de maandelijkse en jaarlijkse kosten. Denk hierbij aan loonkosten, serverkosten, app-ontwikkeling enz.
  5. Tijdens de voorstelling probeer je de "klant" te overtuigen. Maak dus ook een presentatie die tot de verbeelding spreekt.

Hulpmiddelen

  1. Herlees het hoofdstuk over Interface-ontwerp in de handleiding van het eerste jaar. Je vindt die handleiding hier: https://www.schoolvoorbeeld.be/nodig/smartboek.pdf
  2. Bekijk de presentatie op https://www.schoolvoorbeeld.be/icarosp/home/docs/deel2.pdf
  3. Denk grondig na over de vraag of je AR en of AI kan (of moet volgens het scenario) integreren in je app. Lees meer op https://www.schoolvoorbeeld.be/multimedia-in-motion/

Hoe inleveren?

Al je informatie bundel je in een document dat je als een PDF-bestand inlevert. Dat PDF-bestand beantwoordt eveneens aan de huisstijl. De teksten zijn foutloos geschreven. Let op voor plagiaat. 

Op het moment van presentatie lever je je plan in in één exemplaar. Je stelt het plan voor met een presentatie. Lees hiervoor grondig de presentatietips. Het is de bedoeling dat je de "potentiële" klanten overtuigt om voor jouw app te kiezen. 

Presentatietips

https://www.schoolvoorbeeld.be/Multimedia/Verdieping/400

https://www.schoolvoorbeeld.be/Multimedia/Verdieping/402

Kris Merckx & Dave Seré

home