Deepmind

DeepMind Technologies Limited is een Brits bedrijf gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie. Het werd opgericht in september 2010, en overgenomen door Google in 2014. Het bedrijf heeft een neuraal netwerk gebouwd dat videospellen kan leren spelen ongeveer zoals een mens dat kan,[2] en een Neural Turing Machine, een neuraal netwerk dat een extern geheugen kan gebruiken zoals een gewone turingmachine, waardoor een computer ontstaat die het kortetermijngeheugen van een menselijk brein nabootst.

Neuraal netwerk

Een neuraal netwerk, vroeger neuronaal netwerk genoemd, is een groep van verbonden neuronen (zenuwcellen). De twee belangrijkste vormen zijn biologische neurale netwerken, in het bijzonder het menselijk brein, en kunstmatige neurale netwerken. Dit artikel gaat in meer algemene zin in op de relatie tussen beide begrippen.

Kunstmatige intelligentie

Het is moeilijk te definiëren wat 'intelligentie' precies is. Het is derhalve ook moeilijk te definiëren wat artificiële intelligentie precies is. Dingen die aanvankelijk als zeer intelligent werden beschouwd, zoals het winnen van een partij schaak van de wereldkampioen schaken, blijken opeens toch niet zo intelligent te zijn als het doel eenmaal is bereikt (Kasparov-Deep Blue, 1997). Soms wordt weleens half-schertsend gezegd 'Kunstmatige intelligentie is wat we de computer nog niet kunnen laten doen'.