Kookboek-Processing-Arduino

Processing en Arduino

Website bij het boek "Processing en Arduino - programmeerkookboek" (nog te verschijnen).

Koken en programmeren. Zoveel verschillen zijn er niet. Je kiest de juiste ingrediënten, je bereidt ze in de juiste verhoudingen, als het resultaat maar om van te “smullen” is. Het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn om in de smaak te vallen. Net zoals je de vingers kan aflikken na het eten van een eenvoudig bereide pudding of chocoladecake, hoeft een programma niet ingewikkeld te zijn om de gebruiker een “wow”-gevoel te bezorgen.

In dit boek leer je programmeren, ook al wist je tot nu toe niet wat programmeren eigenlijk inhoudt. Een programmeer-kookboek voor beginners, om van te snoepen en om uit te proberen, in de volgorde die jij zelf bepaalt. Je bereidt die gerechten die je het meest aanspreken of je combineert en experimenteert met je eigen recepten. Natuurlijk heb je het juiste programmeergereedschap nodig zoals een kok niet kan koken zonder fornuis, potten of pannen.

Oeps, bijna vergeten. Dit boek gaat verder dan het programmeren van software voor Windows, Mac OS X, Linux en Android. Je leert ook je eigen hardware bouwen. Wat dacht je van een eigen GSM, een eigen afstandsbediening voor je televisie, je eigen mini-server? De projecten in dit boek zijn alvast om van te snoepen: je computer besturen met je hersenen, je computer bedienen met gebaren, bellen naar je computer...

Arduino en Processing zijn de ultieme gereedschappen in jouw programmeerkeuken.  

Codevoorbeelden

Via de links in het navigatiemenu vind je de codevoorbeelden voor de diverse delen van je boek.

...

home